1. Захарно-шоколадова фаза или химия на любовта“ (продължава приблизително 18 месеца).  Когато

...
1. Захарно-шоколадова фаза или химия на любовта“ (продължава приблизително 18 месеца). 
Когато
Коментари Харесай

7 етапа на семейните отношения

1. Захарно-шоколадова фаза или „ химия на любовта “ (продължава почти 18 месеца). 

Когато двама души се срещнат и влюбят, в организма им се отделят избрани хормони, които украсяват света в ярки цветове.

В този миг гласът наподобява необикновен, всяка нелепост – удивителна. Човек се намира в положение на наркотично замайване. В този интервал не трябва да се взимат каквито и да е решения, защото, когато свърши действието на този опиат, всичко си идва на мястото.

2. Следващата фаза, която наложително настава след първата, е когато възприятията се умиротворяват, етапа на уталожване.

През този стадий вашите усеща се успокояват и умиротворяват. А по-късно следва нормално приучване към индивида. Романтичните връзки стават нормални, достигайки своя пик. Започва стадий на засищане, а по-късно и на уталожване. Настъпва мъртвило пред стихия, безусловно както в природата. Във въздуха към този момент се усеща миризма на стихия, само че към момента е съмнително умерено, хармонично и безшумно.

3. Третата фаза се назовава омерзение. Тя е наложителна за всички дълготрайни връзки.

На тази фаза стартират кавги, като че ли са ви дали лупа и се концентрирате върху минусите, които има колегата ви.

Най лесният и най неприятен излаз от това е   разводът. Какво неприятно? Проблемът е в това, че вие още веднъж влизате в захарно-шоколадова фаза, само че с различен сътрудник. Има хора, които просто се въртят в тези три етапи.

Във Ведите тези три етапи се смятат за равнище на нецивилизования човек, защото вие към момента не сте навлезли в същински връзки.

4. Следващата фаза, това е търпението. 

Скандалите  сред сътрудниците не престават, само че те не носят подобен съдбовен темперамент, както в предходния интервал, защото и двамата знаят, че когато абсурдът приключи, връзките още веднъж ще се възстановят.

Ако ние вложим старания за развиване на самообладание, те ще се възнаградят с развиване на разсъдъка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР